Британското правителство обнародва първата подробна оценка на разходите за изпращане на

...
Британското правителство обнародва първата подробна оценка на разходите за изпращане на
Коментари Харесай

Лондон плаща по 169 хил. паунда за всеки депортиран мигрант в Руанда

Британското държавно управление обнародва първата подробна оценка на разноските за изпращане на търсещи леговище лица в Руанда, като част от проекта им за понижаване на миграционния поток от Франция, предава Ройтерс.

Според оценката, разходите за депортиране на един човек до Руанда ще стигнат до 169 000 паунда (384 398 лева.). Този проект е един от целите на премиера Риши Сунак, който търси решение на казуса преди идните национални избори.

Консервативното държавно управление на премиера Риши Сунак иска да изпрати хиляди мигранти на повече от 4000 благи (6400 км) в Руанда като част от съглашение с централноафриканската страна, контрактувано предходната година.

Оценката на икономическото влияние включва разноски за заплащане на Руанда за приемане на търсещите леговище, полети и придружаване, както и обработка и правосъдни разходи.

Министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман заяви, че тези разноски би трябвало да бъдат взети поради дружно със загубите, които Англия би претърпяла от възходящите разноски за настаняване на търсещи леговище. Ако не бъдат подхванати дейности, тези разноски могат да стигнат до 11 милиарда паунда годишно, в съпоставяне със сегашните 3,6 милиарда паунда.

Правителството счита, че планът за депортиране на мигранти до Руанда би трябвало да има резултат на въздържане на съвсем двама от всеки пет души, идващи с дребни лодки.

Въпреки това, критици от Шотландската национална партия упрекват правителството че са изхарчени огромни суми пари за депортиране на обезверени хора, вместо да помогне на личните си жители, които се сблъскват с възходящи разноски за жилище и храна.

През миналата година Европейският съд по правата на индивида блокира първият плануван полет към Руанда. В четвъртък Апелативният съд ще вземе решение дали полетите в Руанда са законни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР